Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Μεταγωνιστικό δελτίο τύπου 11ος Ορεινός Μαραθώνιος «Ηρακλής»

Ο   11ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon), κορυφαίο γεγονός του συνόλου των εκδηλώσεων αγώνων ορεινού τρεξίματος που συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Λαμιέων και τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» με αφετηρία και τερματισμό την  Ιστορική , όσο και Μαρτυρική  Υπάτη, ανήκει πια στην ιστορία. Τα μονοπάτια της Οίτης φιλοξένησαν περισσότερους από 350 αθλητές, οι οποίοι, δοκιμάστηκαν από την έντονη ζέστη,  αλλά, αποζημιώθηκαν με το παραπάνω, από  τα εκπληκτικά μονοπάτια και την εναλλαγή των τοπίων.
Η όλη διοργάνωση απέσπασε τα πιο κολακευτικά σχόλια των αγωνιζομένων, μιας και τα μονοπάτια και των τριών διαδρομών, ήταν κατά γενική ομολογία, σε άριστη κατάσταση . Το δικό τους χρώμα, έδωσαν και οι σταθμό τροφοδοσίας, οι οποίοι , ήταν όχι μόνο πλήρεις αλλά και ιδιαίτερα υποστηρικτικοί, στην υπερπροσπάθεια των αθλητών, να ξεπεράσουν την κούραση, σε συνδυασμό, με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο στις 15:00 με το άνοιγμα της γραμματείας και την υποδοχή των αθλητών στα Λουτρά της Υπάτης.  Το απόγευμα τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στον αγώνα χιλίων μέτρων «Λαγοπόδαρο», στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης. Ο αγώνας είχε χαρακτήρα μη ανταγωνιστικό και όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικό μετάλλιο , με το χαρακτηριστικό «πάτημα» του λαγού αλλά και δώρα συμμετοχής. Αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετοί γονείς έτρεξαν εμψυχώνοντας τα παιδιά τους και τερμάτισαν χέρι-χέρι με αυτά.
Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην Υπάτη, όπου και έγιναν οι τεχνικές ενημερώσεις των αγώνων. Η βραδιά έκλεισε με το πάρτυ του αθλητή όπου οι δρομείς απόλαυσαν ένα γεύμα με ζυμαρικά και τοπικά προϊόντα από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «Αινιάνες».
 Στις  8:00 το πρωί της Κυριακής, δόθηκε η εκκίνηση του Μαραθωνίου ενώ στις 08:30 του ημιμαραθωνίου «Ελλέβορου» 16χλμ. και στις 09:00 του μικρότερου αγώνα 6,2χλμ. με την ονομασία «Μονοπάτι Φαρμακίδων».
Όλοι οι αθλητές τερμάτισαν στην Υπάτη αλλά παρά την σωματική κούραση, από τις υψηλές θερμοκρασίες, ήταν ενθουσιασμένοι από τα μονοπάτια και τις ομορφιές του βουνού.  Νικητές στον μεγάλο αγώνα τερμάτισαν ο Χάρης Καλαμπούκας (Odlo / LaSportiva) με 5:05:24 και η Ανδριάννα Βασιλάτου (AllTerrain) με 6:37:49.Στην 2η θέση τερμάτισε ο Κώστας Γιαννόπουλος (Dynafit) με 5.08.01 και στην 3η θέση ο Σταύρος Στεφανής (Brooks) με 5:11:11. Στις γυναίκες το βάθρο συμπλήρωσε η Μαρία Μάλαϊ (Odlo / LaSportiva) με 7:03:31 και η Gina Galetti (Odlo / LaSportiva) με 7:06:56.
Στον μεσαίο αγώνα της διοργάνωσης «Helleborus» o οποίος πήρε το όνομά του από το φυτό «Ελλέβορος» που χρησιμοποιούσαν οι μάγισσες της περιοχής για να φτιάχνουν το «φίλτρο της αγάπης», είναι ένα καλό αγωνιστικό τεστ για μικρότερες αποστάσεις και καθόλου ευκαταφρόνητης δυσκολίας μιας και στα 16 πανέμορφά του χιλιόμετρα φτάνει περίπου στα 1.100 θετική υψομετρική! O Χρήστος Παπαδογεώργος δεν είχε κανένα πρόβλημα στην κορυφή της κούρσας με αποτέλεσμα να τερματίσει νικητής σε 1:38:23. Δεύτερος τερμάτισε ο Σπύρος Σιαμπάνης σε 1:52:09 και 3ος ο Ηλίας Καραλής με 1:54:46. Στις γυναίκες την πρώτη θέση του βάθρου κατέλαβε η Αγγελική Καγκαρά με 2:31:04, 2η η Ασπασία Σιαμπάνη με 2:34:19 και 3η η Νικολέττα Γιατράκου με 2:39:32.
Ο «Farmakides Trail» αποτελεί τον «Βενιαμίν» των αγώνων της Οίτης αλλά από ιστορικής και αισθητικής άποψης μόνο τέτοιος δεν είναι. Με απόσταση 6,4χλμ. με και θετική υψομετρική 360μ. το πολύ καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι των «Φαρμακίδων», μαγισσών που έδρασαν στην περιοχή την εποχή του μεσαίωνα και είχαν αυτό το όνομα, αποτελεί εκτός από έναν όμορφο εισαγωγικό αγώνα βουνού, και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία πεζοπορία σε πανέμορφα μονοπάτια γύρω από την Υπάτη για όλη την οικογένεια. Νικητές στον αγώνα ήταν , ο Θανάσης Χάδος ( Γ Σ τα Φάλαρα ) με χρόνο 0:40:13, ο Πρόδρομος Παρούτογλου ( Runner Store Mix ) με χρόνο 0:44:10 και Γεώργιος Κοντοκώστας , με χρόνο 0:46:37, ενώ στις γυναίκες ,  η Μαρία Μάγγου με χρόνο 0:54:08, η Σταματία Νούλα, με χρόνο 0:55:30 και η Μαρίνα Τερζή, με χρόνο 0:59:14.

 Τους εννιά σταθμούς ανεφοδιασμού είχαν στελεχώσει φέτος εθελοντές από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, κάτι που αποτελεί απόδειξη για το πως η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Υπάτης «Οι Αινιάνες» στο Καπνοχώρι, ο Σύλλογος Καστανιάς στον Σταθμό Ανεφοδιασμού (ΣΤ.ΑΝ.) της Καστανιάς, ο Σύλλογος Γυναικών Μεξιατών στο διάσελο της Πάθενας, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Λουτρών Υπάτης (Φ.Ο.Λ.Υ.) στη θέση Δρακοπηδήματα, , ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Αμαλώτας στη θέση Διάσελο κορυφών,   ο Ποδηλατικός  Άθλος στα Βουνά της Ρούμελης  μαζί με τον  Σύλλογο  Γυναικών Λουτρών Υπάτης «Οι Ανεμώνες» στις Λειβαδιές και ο Σύλλογος Κομποτάδων στην Περδικόβρυση.  Στον τερματισμό , ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυροχωρίου», προσέφερε, μπανάνες , νερά, σάντουιτς , αναψυκτικά , περιμένοντας υπομονετικά, μέχρι και τον τελευταίο αθλητή.
Πέραν των συλλόγων, πολλοί ακόμη εθελοντές, σε ομάδες διάσωσης και μεταφοράς, σε  σημεία ελέγχου διαδρομής, στη Γραμματεία  αλλά και σε πολλά άλλα σημεία, απαραίτητα για την αντιμετώπιση κάθε ανάγκης, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό , αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η βοήθειά τους , για την επιτυχία ενός αγώνα.
Αξίζει να αναφερθούν οι χορηγοί του αγώνα με την στήριξη των οποίων πραγματοποιείται η διοργάνωση.
Τις εταιρείες Dynafit και Κλαουδάτος : Για τα δώρα των νικητών
Αλυσίδα γυμναστηρίων και εργαστηρίων εργομέτρησης  Alter Life  :  Δύο δωρεάν πλήρεις εργομετρήσεις σε δυο τυχερούς του Μαραθωνίου και δυο του Ελλέβορου .
Xtreme Store Λαμίας : Για την ευγενική χορηγία ηλεκτρολύτη στους αγώνες μας .
Τη Life Moments και το Mag24 : Για την παραγωγή των βίντεο του αγώνα.
Τα Elta Courier : Για τη διαφημιστική προβολή των αγώνων.
Tο κοσμηματοπωλείο  Ko.ZMoS, της Σοφίας Μπαχλαβά και του Βασίλη Σταμούλη , για τη σχεδίαση και κατασκευή των μεταλλίων.
Τη Lamia Stevia : Για την παροχή συσκευασιών γλυκαντικού στέβιας στους νικητές των αγώνων.
Την εταιρεία αναψυκτικών epsa : Για την παροχή αναψυκτικών στους αθλητές.
Την Αρτοποιία  «Νίκος Ζιώγας»: Για τα σάντουιτς των αθλητών.
Την εταιρεία « Σ. Αγγελή και Υιοί ΟΕ» : Για την χορηγία σε μπανάνες  αλλά και τη συμμετοχή στα T-Shirt των αγώνων.
Το Café Biberon : Για τη συμμετοχή στα T-Shirt των αγώνων
Τον «Τόπο Τεχνών Χώρα» : Για τη βοήθεια στη φιλοξενία και σίτιση αθλητών.
Τα Γυμναστήρια HOME
Την εταιρεία STIHL  Σμαραϊδός Νίκος
Το Γυμνάσιο Υπάτης : Για τη φιλοξενία στους χώρους του , την παραμονή των αγώνων ( PASTA Party και Τεχνική Ενημέρωση.


Ραντεβού λοιπόν ξανά, στις 15 και 16 Σεπτέμβρη του 2018, για τη μεγάλη γιορτή του Ορεινού Τρεξίματος στην Οίτη,  για τον 12ο Μαραθώνιο «Ηρακλής» !.

Με εκτίμηση
Η Οργανωτική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου