Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Συμμετοχή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στον 8ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός»

Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης δεσμών συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, θα συμμετάσχει με το τμήμα Φυσικοθεραπείας, στον 8ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός» στις Θερμοπύλες την Κυριακή 7 Μαΐου 2017.
Οι φοιτητές μαζί με καθηγητές του τμήματος, θα οργανώσουν ειδικό περίπτερο στον τερματισμό της διαδρομής, στον προαύλιο χώρο του Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών.
 Οι υπηρεσίες που θα παρέχονταν στους συμμετέχοντες δρομείς θα είναι αποθεραπεία με ειδικές τεχνικές αθλητικής φυσικοθεραπείας, ενημέρωση σχετικά με τους παράγοντες πρόκλησης τραυματισμών καθώς και προσωπική αξιολόγηση των συμμετεχόντων με ειδικές δοκιμασίες (αξιολόγηση VO2max, ελαστικότητας κάτω άκρων, εμβιομηχανικών αποκλίσεων όπως πρηνισμό, στροφή ισχίου κλπ) και ερωτηματολόγια για τον καθορισμό τους και συμβουλευτική για την πρόληψη τους.

 Επιπροσθέτως, θα διανεμηθεί και έντυπο ενημερωτικό υλικό στους αθλητές.
Η δράση αυτή έχει επαναληφτεί στο παρελθόν σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας,  με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.
Η συμμετοχή του ΤΕΙ θα βοηθήσει στην επιστημονική στήριξη της διοργάνωσης  και στην υποστήριξη του θεσμού που αποτελεί σημαντικό αθλητικό γεγονός τόσο για τον Δήμο Λαμίας αλλά και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Φωτογραφίες από τη συμμετοχή του τμήματος Φυσικοθεραπείας, στον 5ο Ορεινό αγώνα "Ανόπαια Ατραπός , το 2014





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου