Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο Σύλλογος «Τραχίνα» στο ROUT 100 Miles AdvEnduRun !

Πραγματοποιήθηκε ο 5ος ROUT 100 Miles στα εκπληκτικά δάση της οροσειράς της Ροδόπης με τη συμμετοχή τριών αθλητών του συλλόγου δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα».
Ο Νίκος Αντωνίου, ο Κώστας Κολοκύθας και ο Λουκάς Πρατίλας , συμμετείχαν στον μεγαλύτερο αγώνα υπεραποστάσεων  ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα , σε έναν αγώνα 100 μιλίων ( πάνω από 160 χιλιόμετρα ) και ανταποκρίθηκαν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα , με εξαιρετική επιτυχία .

Αναλυτικά:

Αντωνίου Νίκος : θέση γενικής κατάταξης 26 και χρόνος 33 ώρες 18 λεπτά και 58 δεύτερα.

Πρατίλας Λουκάς : θέση γενικής κατάταξης 27 και χρόνος 33 ώρες 18 λεπτά και 58 δεύτερα.

Κολοκύθας Κώστας : 70 χιλ ( λ. τρ )


Ο αγώνας έκλεισε πανηγυρικά με 86 τερματίσαντες στους 115 εκκινήσαντες, φτάνοντας το ποσοστό των έγκυρων τερματισμών στο 73%, το μεγαλύτερο ποσοστό τερματισμών από το 2010 και τον πρώτο ROUT, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο...

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στιγμές από ROUT 100 μιλίων !


Για αυτούς που πήγαν και για αυτούς που θα πάνε. 
Για αυτούς που τερμάτισαν αλλά και όχι μόνο . 
Για όσους ονειρεύονται ακόμη !

 

διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο...

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ο Αθλητικός Σύλλογος "Τραχίνα" στηρίζει τη δημιουργία Τράπεζας Μυελού των Οστών

"Η Πολιτιστική Ομάδα ΣΕΠΕ Φθιώτιδας (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) σε συνεργασία με το Σύλλογο" ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ " ,διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της πόλης μας με στόχο την δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων ( Λεωνίδου 9 -11) στις 11π.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 6.00 μ.μ.
Πρόγραμμα της εκδήλωσης:
11π.μ. Ενημέρωση από τον Σύλλογο "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" και αναφορά στο όραμά τους.
12 .30 μ.μ. - 6.00μ.μ .Εφαρμογή της απλής διαδικασίας λήψης στοματικού επιχρίσματος
( σάλιου) για όσους θέλουν να γίνουν εθελοντές
Καλούμε όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων των σχολείων,αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους, ομάδες και φορείς της πόλης μας να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας αυτή, συμμετέχοντας ενεργά ως εθελοντές - δότες.
διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο...

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Nordic Walking : Μια νέα μέθοδος άσκησης .

H ιστορία του Nordic Walking αρχίζει στην ουσία το 1966 όταν μια καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής ενός σχολείου του Ελσίνκι αρχίζει να παραδίδει μαθήματα βαδίσματος με τη βοήθεια ράβδων χιονοδρομίας.
Η ιδέα της αυτή βασίζεται στην πρακτική των χιονοδρόμων να χρησιμοποιούν τις ράβδους του Σκι ως βοήθεια στο βάδισμά τους κατά την πορεία τους σε περιοχές στις οποίες η ποσότητα του χιονιού δεν επαρκεί για την εξάσκηση της δραστηριότητας τους. Οι χιονοδρόμοι επίσης αθλητές χρησιμοποιούσαν τον τρόπο αυτό για να εξασκούνται την καλοκαιρινή περίοδο.
Κατά την περίοδο 1968-1971 στο Πανεπιστήμιο της JYVASKYLA από το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητικών Επιστημών η καθηγητής Leena Jaaskelainen αρχίζει την παράδοση μαθημάτων βαδίσματος με ράβδους χιονοδρομίας ,ονομάζει αυτά «cross country ski style" και θέτει αυτά ως βάση για μια σειρά νέων ασκήσεων.
Η ίδια καθηγήτρια την περίοδο 1973-1991 ως μέλος πλέον της Εθνικής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Υπ. Παιδείας εισάγει τη δραστηριότητα αυτή στις «Νέες Ιδέες Φυσικής Αγωγής « για τα σχολεία.
Τα επόμενα χρόνια η δραστηριότητα αυτή αρχίζει να γίνεται ευρέως γνωστή στη Φινλανδία με ολοένα και περισσότερη συμμετοχή κόσμου και διοργάνωση όλο και περισσότερων εκδηλώσεων.
Το 1997 έχει αρχίσει πλέον η δημοσίευση άρθρων περί αυτού στον ειδικό τύπο και υιοθετείται η ονομασία NORDIC WALKING από την εταιρεία κατασκευής ράβδων βαδίσματος EXEL.
διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο...

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Η "Τραχίνα" έκανε την "κίνησή" της !

Τι και αν ο καιρός απειλούσε με βροχή και η θερμοκρασία έχει δροσίσει. Οι πιο τολμηροί πραγματοποίησαν σήμερα τον περίπατο τους στην Ανόπαια Ατραπό (το μονοπάτι του Εφιάλτη) στο πλαίσιο της εβδομάδας κίνησης (moveweek).
Αθλητές και φίλοι του συλλόγου Τραχίνα, διέσχισαν το πρωί της Κυριακής το ιστορικό μονοπάτι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα «findyourMOVE» αλλά και στην επικαιρότητα της ημέρας με τον εορτασμό των «Θερμοπυλείων 2014».
Οι εικόνες μοναδικές και ο καιρός τελικά αποδείχτηκε σύμμαχος καθώς ήταν ιδανική και η θερμοκρασία για έναν όμορφο και επιμορφωτικό περίπατο.
διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο...

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

32ο "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ" με ρεκόρ τερματισμών για τον Απολλώνιο Γκόγκο !

Έπεσε η αυλαία για το 32ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ,με ρεκόρ συμμετοχής, 348 αθλητών από 42 χώρες .Σημειώθηκε επίσης ρεκόρ τερματισμού αθλητών, 207 έναντι 148 πέρσι.
 Οι Έλληνες αθλητές που έφτασαν στη γραμμή του τερματισμού είναι 27! (όριο τερματισμού 36ω). Ανάμεσά τους και ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδας "Τραχίνα" Απολλώνιος  Ευάγγελος  Γκόγκος, που με χρόνο 34ω 41λ,έφτασε για 11η συνεχόμενη χρονιά στη γραμμή του τερματισμού(ρεκόρ συνεχόμενων τερματισμών),χαρίζοντας χαρά και συγκίνηση στη δρομική κοινότητα και όχι μόνο.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στο δύσκολο αυτό αγώνα. Στο δε Απολλώνιο ευχόμαστε υγεία, δύναμη και καλή συνέχεια στην πραγματοποίηση των στόχων του.


Για το Σύλλογο Τραχίνα
Το ΔΣ

διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο...