Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

NowWeMovw και στη Λαμία !

Eβδομάδα MOVE – ετήσια ευρωπαϊκή εβδομάδα, εκστρατεία για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας .
ΓΙΑΤΙ: Για να ενθαρρυνθεί η ευρύτερη συμμετοχή στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση
ΠΟΥ: Σε όλη την Ευρώπη
ΠΟΤΕ: 29 Σεπτεμβρίου με 5 Οκτωβρίου 2014
ΠΟΙΟΣ: Αθλητικές οργανώσεις, πόλεις, κοινότητες, σύλλογοι, ΜΚΟ και ιδρύματα
ΠΩΣ: Με εκδηλώσεις της κοινότητας που προωθούν τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας.

Δείτε το ενημερωτικό trailer 
 

Για τις δράσεις με τις οποίες θα συμμετάσχει ο Σύλλογος "Τραχίνα" , θα ενημερωθείτε σύντομα..

διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο...

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Εμπειρική πρόβλεψη του καιρού.

Του Κων/νου Μαρματζάκου
Η ικανότητα πρόβλεψης των αλλαγών των καιρικών συνθηκών είναι απαραίτητη σε όσους κινούνται στο φυσικό περιβάλλον. Πολύ πριν η επιστήμη της μετεωρολογίας αναπτυχθεί, οι άνθρωποι βασίζονταν στην παρατήρηση της φύσης και των ζώων για να προβλέψουν τον καιρό. Ακόμα και σήμερα αγρότες, ψαράδες και γενικά όσοι εργάζονται στην φύση, έχουν βρει τρόπους να προβλέπουν τον καιρό με μεγάλη επιτυχία πολλές φορές. Αυτοί οι εμπειρικοί κανόνες μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι στις περιπέτειες σας.
Παρατήρηση του ουρανού.
Εξετάστε τα σύννεφα. Οι τύποι των σύννεφων στον ουρανό, καθώς και η κατεύθυνση προς την οποία κινούνται, μπορεί να σας πει πολλά για τις επερχόμενες καιρικές συνθήκες. Σε γενικές γραμμές, τα σύννεφα που είναι άσπρα και ψηλά στον ουρανό, προοιωνίζουν καλό καιρό, τα σύννεφα που είναι σκοτεινά και χαμηλά είναι άγγελοι βροχής ή καταιγίδας.
διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο...

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

«Κάνε την Κίνησή σου», 29 Σεπ-5 Οκτ 2014 με τον Σύλλογο "Τραχίνα"

Στο φιλόξενο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης παρουσίασε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ την φετινή πανευρωπαϊκή, για 3η συνεχόμενη χρονιά, δραστηριότητα NOW we MOVE, που θα συγκεντρώσει δράσεις από διάφορες συλλογικότητες και όχι μόνο, την περίοδο 29 Σεπ έως 5 Οκτ 2014, σε όλη την Ελλάδα, στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός «μαζικού αθλητισμού».
Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Πολιτών (European Civic Forum) ξεκίνησε αυτήν την προσπάθεια για να τονίσει την ανάγκη για «κίνηση» όλων των ανθρώπων το 2012, σαν μια 9ετή εκστρατεία 2012-2020. Το όραμα της εκστρατείας είναι: 100.000.000 περισσότεροι Ευρωπαίοι ενεργώς αθλούμενοι μέχρι το 2020.
διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο...

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Τραχίνα» στο NowWeMove 2014 !


Ο Αθλητικός Σύλλογος “Τραχίνα”, κάνοντας πράξη την προώθηση της αθλητικής δραστηριότητας, της σωματικής αλλά και πνευματικής  ανάπτυξης, ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην εβδομάδα MOVE, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας NowWeMove !
Η εβδομάδα MOVE, είναι μια νέα Ευρωπαϊκή εκστρατεία που εστιάζει στα οφέλη της     σωματικής άσκησης. Μία πανευρωπαϊκή εκστρατεία που κινητοποιεί δεκάδες εθελοντές να         διοργανώσουν εκδηλώσεις και να προωθήσουν δυναμικά τη φυσική άσκηση σε όλη την Ευρώπη.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό κι εκπέμπει ένα σαφές μήνυμα: Υπάρχει μία μορφή άθλησης για όλους!  Η Εβδομάδα MOVE είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας NowWeMove. Το όραμα είναι να έχουμε 100 εκατομμύρια Ευρωπαίους να δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα μέχρι το 2020. 
διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο...

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η αγωνιστική δραστηριότητα για τους αθλητές του Συλλόγου "Τραχίνα"

Η Ευαγγελία Αποστολοπούλου
1η Θέση σε αγώνα στην Ισπανία
Πλούσιο σε δράση και αυτό το Σαββατοκύριακο για τους αθλητές του Συλλόγου Τραχίνα,με την Ευαγγελία Αποστολοπούλου να ξεχωρίζει κατακτώντας την 1η θέση σε αγώνα 7χλμ στο Sancual της Ισπανίας με χρόνο 32.07.
Θετική και η παρουσία στον Αγώνα 18χλμ του Δήμου Μενελα΄ί΄δος με τερματισμό τα Λουτρά Σμοκόβου.
Οι Συμετοχές
Γεροδήμος Ιωάννης 1.31.16
Τζαβαλής  Αθανασ.  1.37.59
Σταμέλλος Στεφ.      2.11.22
Κούτσικος    Ιωάν.   2.20.24


Την Κυριακή 13 Ιουλίου και για 3η συνεχόμενη Κυριακή μετά τον Olympus Marathon 44klm  και τον Olympus Mythical Trail 103klm,θα βρεθεί αθλητής του Συλλόγου στον Όλυμπο.
Ο Λουκάς Πρατίλας θα αγωνιστεί στον Faethon Olympus Marathon 44klm,έναν εντυπωσιακό Μαραθώνιο που διασχίζει 10 κορυφές του Ολύμπου με υψόμετρο πάνω από 2500μ.

διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο...